Nieuws

De Week van het Oorsuizen

1 t/m 7 februari: de Week van het oorsuizen

Tinnitus is een geluid dat u alleen hoort, eigenlijk bestaat het alleen in uw eigen hersenen. Niemand anders hoort het. Nooit meer echte stilte en u wordt er hondsmoe van, rusteloos of geïrriteerd. Hoe vertelt u anderen waar u last van heeft? Weet dat u niet alleen bent, 1 miljoen mensen in Nederland hebben enige vorm van tinnitus. Zelfs 20% van de jongeren heeft er last van.

Wat hoort u?

We noemen het wel oorsuizen, maar het kan in plaats van suizen net zo goed een piep zijn of andere geluiden. Helaas is er geen operatie mogelijk. Wel kunt u leren om te gaan met oorsuizen. Hoe u dit doet? Klik op onderstaand plaatje.

omgaan met tinnitus

Meer informatie over Tinnitus

Tijdens de week van het Oorsuizen heeft Stichting Hoormij een nieuwe campagne, om bewustwording te vragen van dit enorme probleem. Fotograaf John Arkes heeft naast zijn eigen portret meerdere foto's gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.stichtinghoormij.nl.

Ga naar Stichting Hoormij


Hulp bij Tinnitus in ons Oorzorgcentrum

In onze audicienspraktijk zien we veel mensen die last hebben van oorsuizen. Dit varieert van iemand die aangeeft een klein ruisje op de achtergrond te horen tot mensen die niet kunnen slapen van de piep die ze in hun oren horen. We merken in de praktijk dat mensen met tinnitusklachten het prettig vinden om hun verhaal bij ons te doen.

We gaan samen met deze mensen na of het duidelijk is wanneer de klachten zijn ontstaan. Soms kunnen mensen heel duidelijk aangeven dat het ontstaan is na bijvoorbeeld een heel hard geluid of nadat ze een ongeluk hebben gehad. Maar het komt ook voor dat mensen het idee hebben dat het is ontstaan na een heel stressvolle periode in hun leven maar soms zijn de klachten niet te herleiden.

Stappenplan

We gaan samen met de tinnitus cliënt inventariseren wat de beste stappen zijn om te ondernemen. Soms verwijzen we op grond van het gesprek meteen door naar de KNO-arts of Audiologisch Centrum. Maar vaak gaan we ook zelf met de cliënt een aantal stappen doorlopen. We checken allereerst met de video otoscoop de gehoorgang en het trommelvlies. Daarnaast maken we een gehoortest.

Een hoortoestel voor licht gehoorverlies of maskeerder van Tinnitus

Als uit de gehoortest naar voren komt dat er ook een licht gehoorverlies is, dan kan een klein hoortoestel al verlichting geven door middel van geluiden te versterken. Deze versterkte geluiden maskeren als het ware dan de tinnitusgeluiden.

Als er geen gehoorverlies is, kan dit zelfde hoortoestel ook anders ingezet worden en wel als tinnitusmaskeerder. Deze tinnitusmaskeerder geeft een geluid weer die we helemaal af stellen aan de hand van het gehoor van de cliënt. We gaan op zoek naar een soort ‘mixing point’ van het geluid dat de tinnitus cliënt hoort en de maskeerruis die we gaan aanbieden. Ook zijn mensen met tinnitusklachten vaak gevoelig voor harde geluiden. Ook dit kunnen we middels een meting in kaart brengen en het hoortoestel zo instellen dat gewenst geluid versterkt wordt en ongewenst geluid verminderd wordt.

We gaan graag met u in gesprek om na te gaan of de Tinnitus Balance training ook mogelijk wat voor u is. Als u hierover informatie wilt ontvangen sturen of mailen we dit graag naar u toe.

Stuur mij meer informatie

Om een afspraak bij een van audiciens te maken voor een gehoortest of voor advies, belt u met 0341 21 77 12 of mailt u naar horen@oogenoorzorg.nl


Kunt u ook nu alles horen?

Met mondkapje slecht verstaanbaar

Slecht verstaanbaar? Mondkapjes beschermen maar dempen ook. Dit maakt de communicatie voor veel mensen lastig. Wij kunnen u hierbij helpen, informeer wat voor u de mogelijkheden zijn. Te denken valt aan een speciale instelling toevoegen aan uw hoorapp. Uw hoortoestel kunnen we iets anders instellen of u kunt gebruik maken van een speciale versterker om ook met mondkapje een gesprek te kunnen voeren.

Let op! Door de elastiekjes achter de oren kunt u bij het op- en afzetten uw hoortoestel meenemen. Wees waakzaam dat u uw hoortoestel niet verliest!

Mail naar: horen@oogenoorzorg.nl bel met 0341-217712 voor meer informatie of een afspraak.


Phonak Paradise

Phonak Paradise

Deze nieuwste generatie hoortoestellen van de Zwitserse fabrikant Phonak is het summum van hoortechniek door de uitmuntende geluidsprestaties, groot gebruiksgemak en unieke samenwerking met smartphone, tablet en TV!

De zeer complete Phonak Paradise hoortoestellen laten u het wonder van geluid herontdekken.

Lees meer


Online hoortest

Doe de online hoortest

Wilt u weten hoe het staat met uw gehoor? Dan kunt u nu een online hoorscreening doen. Deze geeft een indicatie hoe het met uw gehoor gesteld is. Voor deze hoortest heeft u een hoofdtelefoon of in-ear oordopjes nodig. Druk op onderstaande button en controleer nu uw gehoor.

Online hoortest


nu ook achmea

Vanaf 2020 hebben we weer met elke zorgverzekering een contract! Ook met Achmea

achmea

Het contract met de zorgverzekering betekent voor u als klant, dat u overal hetzelfde betaalt als u kiest voor een hoortoestel dat binnen de zorgverzekering valt. De verzekering betaalt 75% van de kosten van het hoortoestel. En in veel situaties krijgt u ook nog vanuit uw aanvullende verzekering extra vergoeding. Wij leggen het u graag uit.

Wist u dat u meer keuzevrijheid heeft in het kiezen van een passend hoortoestel met een restitutie polis? Wij helpen u graag bij het maken van een goede keuze.