Nieuws

AVA Meetmethode

Ultieme kijkervaring

We hebben een revolutionaire eyeopener voor u!

Als een van de eerste opticiens in Nederland laten we u graag persoonlijk kennismaken met AVA. Samen met Essilor, wereldwijd marktleider in brillenglazen op sterkte, introduceren we deze revolutionaire technologie voor oogmeting met ongekende nauwkeurigheid.Ultieme nauwkeurigheid die u met uw eigen ogen wilt beleven!

lees meer

World Glaucoom Week

7 t/m 13 maart: World Glaucoom week

Tijdens de World Glaucoom Week wordt aandacht gevraagd voor deze oogaandoening. Zeker 100.000 mensen in ons land hebben glaucoom en vermoedelijk hebben nog eens 100.000 mensen de aandoening zonder dit te weten.

Wat is glaucoom?

Bij glaucoom is er schade aan de kop van de oogzenuw. Meestal komt dit door een te hoge oogboldruk, maar er kan ook schade ontstaan bij een normale oogdruk. Door het afknellen en afsterven van de oogzenuw, wordt de verbinding tussen het oog en de hersenen langzaam, maar blijvend beschadigd. Door het verloren gaan van oogzenuwvezels ontstaan blinde vlekken in het beeld en uitval van het gezichtsveld. Glaucoom komt meestal aan beide ogen voor. Onbehandeld leidt glaucoom uiteindelijk tot blindheid. Tijdige ontdekking en behandeling van glaucoom is essentieel om de beschadiging van de oogzenuw af te kunnen remmen of stoppen.

Hoe komt u erachter of u glaucoom heeft?

Preventief onderzoek naar glaucoom is beter, dan wachten tot u klachten heeft. Want in het beginstadium heeft u meestal geen klachten van gezichtsverlies. Wel kunnen wij de oogdruk meten en de oogzenum beoordelen. Als glaucoom niet wordt behandeld, dan ontstaan na verloop van tijd: langzaam blijvende donkere vlekken aan de buitenkant van het gezichtsveld (het idee als dat u door een koker kijkt) of het zien van zwarte of wazige vlekken of het ontbreken van delen van het beeld.

Wanneer een afspraak bij de optometrist?

Maak een afspraak voor een oogonderzoek als u:
  • Klachten heeft als donkere of grijze vlekken in uw gezichtsveld
  • Ouder bent dan 40
  • In uw familie glaucoom voorkomt
  • Uw bril sterker is dan +6 of -6

Meer weten over glaucoom?

Uitgebreide informatie vindt u op de pagina van de Oogvereniging of op onze eigen pagina.

Voor vragen of een afspraak mail naar: zien@oogenoorzorg.nl of bel met 0341-217712.

online agenda