Contactlenzen

Contactlenzen

Als u overweegt contactlenzen aan te schaffen dan is een lensscreening van groot belang. De lensscreening gaat als volgt in zijn werk:

 1. Medische voorgeschiedenis

  We starten met de anamnese (medische voorgeschiedenis) waar we informatie verzamelen over mogelijk medicijngebruik, allergieën, de werkomgeving, uw algemene gezondheid, sport en eventuele hobby’s.
 2. Oogmeting

  Daarna volgt een oogmeting waardoor we een beeld krijgen van wat u nodig heeft tijdens uw dagelijkse bezigheden om u het optimale advies te kunnen geven voor uw contactlenzen.
 3. Keratometerwaardes

  De volgende stap is het bepalen van de z.g.n. keratometerwaardes. Dit zijn de meetwaardes van het hoornvlies. Deze geven aan hoe de bolling van het oog verloopt. Deze waardes bepalen uiteindelijk de maat van de contactlens.
 4. Oogonderzoek

  Vervolgens doen we onderzoek aan het oog zelf. We bekijken d.m.v. een z.g.n. biomicroscoop o.a. de oogleden, de wimpers, het hoornvlies, het bindvlies, de traanpuntjes en beoordelen de kwaliteit van de traanfilm. Dit geeft ons de benodigde informatie om tot de keuze van het materiaal van de contactlens te komen.
 5. Overleg

  Dan volgt het moment waarop we in overleg met u kunnen bepalen aan de hand van uw wensen en onze bevindingen welke contactlenzen voor u het meest geschikt zijn. Dan kunnen we u ook aangeven wat de exacte kosten zullen zijn van het dragen van contactlenzen. Inclusief de eerste aanpas- en instructiekosten.
 6. Advies/Bestellen

  U krijgt van ons het advies over welke lenzen u heeft gedragen en u kunt ze daarna bestellen bij een goede contactlensleverancier.
 7. Instructie

  Op het moment dat de contactlenzen binnen zijn wordt u gebeld voor een afspraak voor een instructie. Hier zullen wij u leren de contactlenzen zelf in te zetten en uit te halen. Uiteraard komt ook het onderhoud ter sprake. Gaat dit naar ieders tevredenheid dan kunt u de lenzen meenemen en komt u na 2 weken langs voor controle.
 8. Controle

  Bij de 1e controle zullen wij samen met u de resultaten bekijken. Ook kunt u advies krijgen voor een ander lenstype of lensmateriaal. Uiteraard kunt u dat zelf ook aangeven.
 9. 2e controle

  Een 2e en zonodig volgende controles zullen plaatsvinden tot het moment dat zowel u als wij tevreden zijn over de aanpassing. Daarna zullen wij u per halfjaar een oproep sturen voor een controle. Uiteraard kunt u tussentijds altijd bellen of langskomen bij vragen of onduidelijkheden.

 • Een lensscreening met proeflenzen kost € 120,00.
 • Een nachtlensscreening kost € 150,00 incl. set proeflenzen

Om een afspraak te maken voor een lensscreening belt u met 0341 21 77 12 of mailt u naar zien@oogenoorzorg.nl