Audiologie

Hoortoestellen

Er zijn verschillende soorten hoortoestellen verkrijgbaar. Welke het best bij u past, bepaalt u samen met uw audicien. Niet ieder hoortoestel is geschikt voor iedereen, omdat elk type gehoorverlies een andere uitvoering van het hoortoestel vraagt.

Starkey selectie hoortoestellen

(Nieuw) hoortoestel nodig?

Indien u een (nieuw) hoortoestel nodig heeft adviseren wij u een afspraak met ons te maken voor een intakegesprek. Een bezoek vooraf aan de K.N.O. arts is niet noodzakelijk.

Intakegesprek

Tijdens de intake bespreken wij met u hoe een proefperiode voor nieuwe hoortoestellen verloopt. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en wij geven u hierbij informatie en advies.

Indien er nog geen meting is verricht, doen wij dit ook tijdens de intake.Wij bekijken het trommelvlies en de gehoorgang door middel van een video otoscoop. Hierbij kunt u zelf mee kijken in het oor. Vervolgens voeren wij de meting van het gehoor uit. Indien hieruit blijkt dat het nodig is u eerst door te verwijzen naar de K.N.O. arts zullen wij dit alsnog doen.

Vervolgens zullen wij met u een gesprek hebben over uw gehoor. Hierbij komen verschillende facetten aan de orde. Zo zullen we ingaan op uw ervaringen met eerdere hoortoestellen evenals uw medische achtergrond betreffende het gehoor. Verder bespreken wij met u welke klachten u ondervindt in het dagelijks leven. Hoe ziet uw dagelijks leven eruit en op welke wijze speelt uw gehoorverlies hier een rol in.

Achter-het-oor hoortoestel (AHO)

AHO hoortoestel

Deze hoortoestellen worden achter het oor gedragen, waarbij een geluidsslangetje het toestel verbindt met een oorstukje. Er zijn hoortoestellen welke volledig automatische werken (geen bediening mogelijk) of welke flexibel zijn (bedieningsmogelijkheden). De flexibele hoortoestellen hebben een volumeregelaar en/of een programmaschakelaar. Hiermee kiest u een specifiek programma, afhankelijk van de luisteromgeving waarin u zich bevindt.

Achter-het- oor hoortoestel met externe receiver (CRT)

AHO hoortoestel

Deze hoortoestellen worden evenals hierboven achter het oor gedragen. Echter de receiver, ofwel de luidspreker, bevindt zich niet in het hoortoestel maar in de gehoorgang. Hierdoor hoeft het geluid niet door een slangetje heen en breng je het geluid zo direct mogelijk naar het trommelvlies.

In-het-oor hoortoestel (IHO)

IHO hoortoestel

In het oor gedragen hoortoestellen zijn op maat gemaakt. Ze passen precies in de contouren van uw oorkanaal. De hoortoestellen zijn makkelijk te plaatsen en raken niet in conflict met een bril of een hoed.

Om een afspraak te maken voor een intakegesprek of advies belt u met 0341 21 77 12 of mailt u naar horen@oogenoorzorg.nl

Wij werken o.a. met de volgende merken:

phonak Starkey Oticon Comfoor Unitron Sivantos-Widex