Audiologie

Gehoorbescherming

Gaat u binnenkort naar een festival, gaat u op reis of snurkt uw partner misschien? Pakt u graag de motor of heeft u een klusdag? De meeste mensen weten niet hoe schadelijk harde geluiden voor het gehoor kunnen zijn. Kijk eens om u heen en u ziet hoeveel mensen van hun gehoor houden: zij maken gebruik van gehoorbescherming. Wij zien er het nut van in en we adviseren u ook: wees zuinig op uw gehoor en gun u zelf ook op maat gemaakte gehoorbescherming.

Pluggerz

Het ontstaan van gehoorschade

Geluidsniveaus hoger dan 80 dB geven al kans op gehoorbeschadiging. Als je bedenkt dat een concert een gemiddeld geluidsniveau heeft van 90 dB tot 130 dB, snap je dat je eigenlijk niet zonder kunt! Geluid gaat via de oorschelp naar het slakkenhuis. Daar zetten trilhaartjes het geluid om in elektrische impulsen naar de hersenen. Hard geluid beschadigt deze trilhaartjes. Daar komt bijvoorbeeld de piep of suizen in je oren vandaan. Hoewel gehoorbeschadiging en gehoorverlies vaak geleidelijk ontstaan, zijn ze onomkeerbaar. Goede bescherming is dus essentieel.

Universele gehoorbeschermers

De universele gehoorbeschermers worden geleverd met vier typen filters die speciaal zijn afgestemd op verschillende geluidssituaties en dempingsnoodzaak. Het unieke aan de filters is dat de spraakverstaanbaarheid zeer goed blijft. Communiceren met uw omgeving blijft dus mogelijk. Deze gehoorbeschermers worden vaak in meer maten per verpakking geleverd. U kunt dan zelf de voor u best passende uitzoeken en hierin de filter plaatsen. De gehoorbeschermers hebben een iets krommende pasvorm om zo de vorm van de gehoorgang zoveel mogelijk te volgen.

Op maat gemaakte gehoorbeschermers

De op maat gemaakte (custom fit) gehoorbeschermers combineren het hoogste comfort met de beste bescherming. Ze worden door een audicien aangemeten. Een te hoog geluidsvolume kan tot onherstelbare schade leiden. Deze gehoorbeschermers zijn voorzien van een uniek geluidsfilter voor elke situatie, waarmee schadelijk geluid tot een veilig niveau wordt gedempt.

Om een afspraak te maken voor gehoorbescherming belt u met 0341 21 77 12 of mailt u naar horen@oogenoorzorg.nl

Wij werken voor behoorbescherming met het volgende merk:

Pluggerz