Audiologie

Audio-ondersteuning voor slechthorenden

Naast hoortoestellen kunnen we nog veel meer bieden aan mensen met gehoorproblemen. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende vormen van audio-ondersteuning mogelijk zijn? Zo kan het geluid van uw televisie of mobiele telefoon draadloos naar uw hoortoestel worden gezonden. Daarnaast kunnen we u speciale telefoons leveren, zowel draadloos voor in huis als mobiel. Deze telefoons geven het geluid versterkt of via de ringleiding weer. Bij zwaardere gehoorverliezen zijn er ook wek- en waarschuwingssystemen mogelijk, zoals een flitslamp voor de deurbel en telefoon. Er zijn heel veel opties en wij geven u graag advies!

Hoorhulpmiddelen

Soloapparatuur

Soloapparatuur wordt gebruikt om de afstand van de spreker tot de luisteraar te verkleinen en zo het verstaan te verbeteren. U gebruikt deze bijvoorbeeld bij:

  • bijeenkomsten op het werk
  • het volgen van college
  • bij lessen op school
Hoorhulpmiddelen

Tv- en radio hulpmiddelen

Wanneer het gehoor achteruitgaat is ook de tv en radio minder makkelijk te verstaan. Langzaam maar zeker wordt deze steeds een beetje harder gezet. Een draadloze hoofdtelefoon voor slechthorenden kan dan uitkomst bieden. Hiermee kan individueel het gewenste volume ingesteld worden.

Hoorhulpmiddelen

Telefonie

Er zijn veel mogelijkheden om ook als slechthorenden goed te kunnen telefoneren.

  • inductie, dit gaat via de ringleiding naar het hoortoestel
  • extra versterking van telefoons
  • slechthorende telefoons
  • via usb van mobiel naar hoortoestel

Wek- en waarschuwingssystemen

Gewekt worden zoals u het wilt, met lichtsignalen, trilimpulsen of een luide wektoon. Het is allemaal mogelijk met onze wek- en waarschuwsystemen.

Met flits- en trilwekkers kunt u zelf kiezen hoe u de dag wilt beginnen –met een wektoon, een lichtflits, trillingen of een elektrisch toestel dat u aansluit op uw wekker, bijvoorbeeld een kleine ventilator. Zelfs het bellen aan de huisdeur, het rinkelen van de telefoon, personenoproepen, babyoproepen of alarmmeldingen kunnen worden gesignaleerd door deze systemen. Wij hebben deze wek- en waarschuwsystemen in alle soorten en maten. Vraag naar de mogelijkheden!

Om een afspraak te maken voor een advies gesprek over audio-ondersteuning belt u met 0341 21 77 12 of mailt u naar horen@oogenoorzorg.nl

Wij werken o.a. met de volgende merken:

phonak Starkey Oticon Comfoor Unitron Sivantos-Widex Pluggerz